Diskussionen går højt i disse tider: Skal vi mennesker fortsætte med at spise kød, eller skal vi droppe kødet af hensyn til klima, miljø og dyrevelfærd? Den diskussion kan og vil vi ikke afgøre, men ud fra et ernæringssynspunkt er det evident, at kødet er fremragende.
Samtidig er kødet en uundværlig del af den daglige kost for mange, for kød smager for de fleste godt og bruges i et hav af forskellige retter.
Kød rummer blandt andet protein, som videnskabsfolk mener har været afgørende for, at kunne udvikle vores hjerne og blive klogere end de fleste andre dyr. Hjernen blev ganske enkelt større, da mennesket blev såkaldte omnivorer for hundredtusinder af år siden – eller altædende, hvilket jo ikke lyder så eksotisk.
Kød bidrager med mange forskellige vitaminer og mineraler, som blandt andet medvirker til at give os et sundt skelet og sunde tænder med en stærk emalje. Det betyder blandt andet at vi måske kan undgå at udvikle en tilstand i munden, der kan give smerter. Smertefulde Isninger i tænderne i således et tegn på tilstande, som man bør få kigget på, og heldigvis kan man hos et firma som GUM få gode hjælpemidler, der kan afhjælpe dette problem, hvis det skulle være opstået.
Kød er for mange i dag en vigtig del af en god og alsidig ernæring, og sådan vil det sikkert være i mange år endnu, selv om mange mere eller mindre bevidst er begyndt at spise mindre kød end de har gjort tidligere. Når det er sagt, er det vigtigt, at vi altid vælger kød af god kvalitet og fra dyr, der har levet et godt liv i den tid, de nu engang har fået afmålt. Har du det in mente, når du køber dit kød, kan du med sindsro spise en alsidig kost, der også indeholder kød.