Mange mennesker har en middag med en god bøf eller et andet godt stykke kød på tallerkenen som ugens højdepunkt. Og det er bestemt forståeligt – en mør oksebøf, en velkrydret og blidt stegt kotelet af gris eller en lammekrone skåret ud i smukke skaftkoteletter er bestemt et måltid værd.
Er det sommer og lunt i vejret, tyr mange til grillen, og er det vinter og klamt og koldt udenfor, er komfuret i samtalekøkkenet det hyggelige samlingssted, når det gode kød skal tilberedes.
Men hvad skal du drikke til dit kød? Der er uendeligt mange forskellige vine på markedet, men du kan få god hjælp hos https://vinoteket.com/da-dk, hvor du kan blive vejledt med gode beskrivelser af vine fra mange forskellige vinproducerende lande og regioner.
Vin er som så meget andet smag og behag, men der er mange traditioner for at sætte vin og mad sammen. Her i sommertiden er vi vilde med rosé, og selv om mange synes, at det er en for svag vin til kød, så går rosé fint sammen med for eksempel stegt svinekød. Så nap et glas rosé til din grillede svinekotelet. Vinen kan også nemt klare de friske sommersalater med frisk grønt og olie-eddike baserede dressinger, end mange af de dyre rødvine kan.
Mange sværger dog til et godt glas rødvin til et stykke oksekød. Her er der simpelthen så meget at vælge imellem, at det er umuligt at vejlede på denne korte plads. Men mange har dog deres præferencer – nogle sværger til de fyldige, frugtrige og solfyldte vine fra Rhonedalen i Frankrig, mens andre sværger til de mere slanke bourgogner. Pengepungen styrer også i høj grad, hvad man har mulighed for.
Vi kan anbefale at prøve rødvine fra nogle af de lande, der traditionelt har været mest kendt for deres hvide vine. For eksempel er tysk rødvin voldsomt på vej op af kvalitetsstigen, så prøv dig frem.