Økologi er en del af udviklingen. Det er dejligt, at der er kommet så meget økologi til, for ikke nok med, at det sikrer dyrevelfærd, så er det bestemt også bedre at spise for os mennesker.
Det er meget forskelligt, hvor meget økologi der er på hylderne i de danske supermarkeder. Som regel vil man altid kunne finde hakket oksekød eller -svinekød, mens kylling også er at finde de fleste steder. Det hakkede kød ligger som regel i en meget prisvenlig klasse, mens kylling er noget nyere. Vil man gerne have en steg, så kan man godt forvente, at det er noget dyrere – og at det ikke er hos alle supermarkeder, at man kan få det økologisk.
Find det bedste økologiske udvalg
Vil man have det bedste økologiske udvalg, så skal man gå til nogle af de større supermarkeder – eller til en slagter, der tilbyder økologi. Både Bilka og Føtex har et godt udvalg, og det har Irma også. Har man brug for mere avanceret kød, så skal man gå disse steder hen. Man vil som regel også kunne finde det til overkommelige priser. Men dog må man vide, at økologi altid lige er en tand dyrere – og man skal være villig til at betale denne pris.
Selv når det kommer til økologi, så handler det også om at prioritere. Har man ikke råd til at spise økologi i hverdagen, så kan man prioritere det således, at man kun får det i weekenderne. Det betyder naturligvis også noget, om man er alene eller en familie. Alle kan dog få råd til hakket kød, da det ikke koster ret meget mere end det ikke-økologiske. Men derudover skader det naturligvis ikke noget, hvis man fra tid til anden vælger kød, der ikke er økologisk.
Men vil man gøre det bedst – både for sig selv, miljøet og dyrene, så er det naturligvis økologi, der skal vælges. Det giver en bedre fornemmelse – og man får kød fra dyr, der har haft det godt, og som udelukkende har fået godt foder. Mange mennesker spiser økologi hver dag – mens andre gør det halvdelen af tiden. Man bestemmer selv, hvordan man vil sammensætte det – men det er en del af en god madskik, at man spiser god mad.