Lav også en forret til buffeten

Har man besluttet sig for, at man vil servere buffet til festen, så kan man også sagtens starte med en forret. Denne forret kan stå klar på tallerkenen, når gæsterne kommer – og der er mange forretter, der er oplagte, når hovedretten er buffet. Det kan være rart for gæsterne at ankomme til en ret, der allerede er serveret – og hvis man også her serverer kød, så skal man selvfølgelig være opmærksom på, om der er vegetarer blandt gæsterne. Det kan man vælge at finde ud af, når invitationerne til festen sendes af sted.

En forret kan være med til at give en rolig start på festen. Er det en større fest, er det fint at anrette bordet med bordkort. Så er der ikke nogen tvivl om, hvor gæsterne skal sætte sig. Når alle har sat sig til bords, kan man lige så stille gå i gang med at spise. Det er også vigtigt, at gæsterne får mulighed for at hilse på hinanden – og at der også bliver plads til lidt small-talk.

Bordet ser også meget indbydende ud, når der er en lækker forret på tallerkenen. Det er populært at servere brød med laks eller anden fisk. Hvis der er vegetarer til festen, kan man servere humus eller en anden spændende plantebaseret ret til dem. Bordet skal selvfølgelig også pyntes med fine lys og servietter – og er der vin i glassene, bliver det kun endnu hyggeligere. Hvis der også er børn til stede, så skal man selvfølgelig tænke godt over, hvad de skal have. Her kan man også finde inspiration på nettet – og man kan finde noget mad, der passer til det, som de øvrige gæster skal have.

Når forretten skal laves, så må den gerne være anrettet rigtig pænt. Man kan derfor gå i gang med at lave den så tidligt som overhovedet muligt. Men er det noget, der skal holdes på køl, så skal man selvfølgelig have plads i køleskabet. Hvis ikke man har det, må man tilberede retten ganske kort tid inden, at gæsterne kommer. Men det kan man også sagtens få tid til, når bare man i god tid forinden har tilberedt alt det, man kan på det tidspunkt – og man samtidig har pyntet bordet godt op.

excellent