Spiser man kød, skal man være opmærksom på fedtindholdet i kødet. Meget kød har en fedtkant siddende på, som er nem at skære af. På den måde undgår man at spise fedtet – men man får samtidig alt det gode fra kødet. Kød fra firbenede dyr er det kød, der er mest fedt i. Der er knap så meget fedt i fjerkræ, hvis man vælger en kylling uden skind. De fleste typer fisk har det sunde fedt, så dem kan man også spise.
Hvor meget fedt, der er i, afhænger af hvilken type dyr, kødet kommer fra, men også hvilken udskæring, der er tale om. Hvis man f.eks. tager en mørbrad fra en gris, så vil den pr. 100 gram indeholde 3,3 gram fedt. Et kyllingebryst med skind indeholder 6,9 gram fedt, mens en culotte fra en okse har et fedtindhold på 14,9 gram. Flæskestegen er en af de helt store fedtsyndere – her finder man nemlig hele 21,7 gram fedt pr. 100 gram.
Vil man spare på fedtet, kan man benytte sig af ovenstående retningslinjer. Men der er heller ingen grund til at være fanatisk. Vil man have et dejligt stykke kød, kan man fint gøre det. Når blot man spiser kød et par gange om ugen, og ikke vælger det, der er allermest fedt i, så kan kødet sagtens være del af en nærende og sund kost.
Er det pålæg, man går efter, så kan man også her være opmærksom på fedtindholdet. Roastbeef er magert, og det samme er kogt skinke. I begge dele ligger fedtindholdet på under 4 gram. Vælger man leverpostejen, er fedtet helt oppe på 18,7 gram, mens en rullepølse har et indhold på 19,5 gram.
Har man lyst til en kost med mindre fedt og mindre mættet fedt – så kan man vælge det magre kød uden at skulle gå på kompromis.