Kød som en fødevare består af muskelmasse, fedtvæv og bindevæv. Kød kommer fra dyr, og det kan eksempelvis være fra en okse, lam, gris eller fjerkræ. Lyst kød er lidt lettere i det, mens okse, lam og gris godt kan være lidt tungere og sværere at fordøje.
Det meste kød består hovedsageligt af vand. I kød er der et højt proteinindhold, og det vil som regel ligge på 12 – 24 %. Det er dog afhængigt af, hvilken udskæring der er tale om. Har man brug for at kende til det eksakte proteinindhold i et pågældende stykke kød, så kan man finde informationen og næringsværdierne online.
Hvor meget fedt, der er i kød, er også forskelligt. En stor andel af det fedt, der er i kød, er såkaldt mættet fedt. Men alt kød indeholder også både vitaminer og mineraler.
Sundhedsstyrelsen har nogle klar anbefalinger til, hvor meget kød et voksent menneske kan eller skal spise ugentlig. Man kan finde disse informationer på internettet. Alder og køn har betydning for kødindtaget. Kød kan sagtens indgå som en del af en varieret kost for langt de fleste danskere.