Kød kan indgå i varieret kost

Vil man spise sund og varieret, så kan kød sagtens indgå i kosten. Man skal dog være opmærksom på, hvad det er for noget kød, man spiser, for i noget kød er der mere fedt end i andet. Man kan som regel finde informationer om dette på kødets indpakning – mens man også kan finde generelle vejledninger på internettet. Det anbefales de fleste danskere at spise mindre mættet fedt, og i en stor del kød indgår mættet fedt. Det er derfor en god idé at vælge lyst eller magert kød, hvor fedtandelen er langt mindre. Man kan også vælge at skære fedtkanten af. På den måde får kroppen stadig alle de gode næringsstoffer fra kødet.

Spiser man kød fra dyr med fire ben, så går anbefalingerne på, at man maks. skal spise 500 gram om ugen. Det svarer til, at man spiser dette kød til aftensmad 2 – 3 gange om ugen. De øvrige dage kan man eventuelt vælge vegetarisk kost – og her findes også et hav af gode spisemuligheder. Man kan på disse dage også spise fisk, æg eller fjerkræ og på den måde få dækket næringsstofferne.

excellent