Kød er en af de bedste kilder til B-vitamin. I kød findes både B6 og B12, der er essentielle for mennesket. Vælger man at spise lever, vil dette også være en god kilde til A-vitamin. Men kød indeholder også meget mere end blot vitaminer. I kødet findes også mineraler som zink, jern og selen. Blandt befolkningen er der mange kvinder, der ikke får jern nok – og vil man hindre jernmangel, kan man få behovet dækket ved at spise mere kød. Der findes også mange drenge og piger, der har brug for mere jern.
En af de vigtigste kilder til jern kan nemlig være kødet. Det jern, der er i kød, optages nemlig bedre i kroppen end det jern, der kommer fra forskellige vegetabilske kilder. Spiser man kød, så vil man også opleve, at optagelsen af jern fra flere andre fødevarer øges.
Vil man have dækket de forskellige vitaminer og mineraler, der er nævnt i ovenstående, så kan det også være en inspiration til at spise kød. Det er igen vigtigt at vælge økologisk, da det kan give mere rene næringsstoffer til kroppen.