Økologisk kød til hjerternes fest

Julen er hjerternes fest. I december mødes vi med familie og venner til juleaften og julefrokoster, og her kommer en masse lækker og velsmagende mad på bordet. Juletiden minder os om, at vi mennesker skal være gode ved hinanden, men vi bør også tænke på dyrevelfærd, før vi sætter os til bords.

Når vi skal ud og handle ind til julemiddagen og julefrokosten, så bør vi gå efter kød, som er økologisk, og hvor dyrevelfærden er i top. Som forbrugere har vi indflydelse på, hvilken slags kød og fjerkræ der produceres, for hvis vi kun køber kød og fjerkræ, som lever op til standarderne for god dyrevelfærd, så vil producenterne indrette sig efter den øgede efterspørgsel.

Træn og få plads til en ekstra portion flæskesteg

Hvis du gerne vil kunne spise ekstra af den gode, økologiske julemad, så kan du med fordel træne regelmæssigt på en smart crosstrainer og dermed nemmere holde vægten. Så kan du med god samvittighed tage en ekstra portion veltilberedt flæskesteg over på tallerkenen. Du kan også hurtigt træne de ekstra kilo væk, hvis de alligevel skulle sætte sig på sidebenene i december måned. Det er en win-win situation, at du både kan nyde bordets glæder til julefesten og samtidig holde vægten og formen, når du blot træner. Vær god ved dig selv ved både at yde og nyde i december måned.

I det hele taget skal vi være bevidste om at behandle både andre mennesker, dyr og os selv ordentligt. Det gør vi ved at tage ansvar for, hvad vi putter i munden, og at vi får motioneret, så vi ikke ender som sofakartofler. Med god og regelmæssig træning kan vi styrke musklerne, holde formen og vi får mere energi i hverdagen.

Gå efter Ø-mærket

De fleste voksne forbrugere ved godt, at de skal gå efter Ø-mærket, når de vil købe økologisk. På den måde er man garanteret, at man får et økologisk produkt af god kvalitet. Når juleanden, flæskestegen, frikadellerne, leverpostejen og andet kødpålæg er økologisk, så får vi madprodukter, hvor dyrene har haft en anstændigt liv, før de blev slagtet, og vi får også et sundere produkt at spise, som ikke er fyldt med fx medicinrester. Selvom økologisk kød er dyrere end konventionelt produceret kød, så er det prisen værd. Når vi lærer vores børn at sætte pris på kvalitetskød, så vokser de også op og bliver bevidste forbrugere, og dermed kan vi få en verden, hvor vi får bedre madprodukter, en bedre dyrevelfærd, mindre madspild og et renere miljø.

Spis kvalitetskød – men mindre af det

I disse år er der mange, som skærer ned på kødet og spiser mere vegetarisk – også til jul. Det er godt for miljøet, og det er også godt for mennesker. Hvis du gerne vil spise mindre kød eller er flexitar, så kan du fx sørge for at vælge enkelte kødprodukter i høj kvalitet, som også er økologiske, og nyde dem sammen med en masse grønt og lækkert tilbehør. Julefesten kan sagtens være mere grøn, hvis man ønsker det.

excellent